
Koronavirüs Nedeniyle Evden Çalışanlara 8 Online Toplantı Aracı
Koronavirüs yaklaşık bir yıldır hayatlarımızı etkilemekte ve şirketler de bu pandemiden haliyle nasibini aldı. Covid-19 nedeniyle çoğu şirket mecburen de olsa çalışma yöntemlerini değiştirerek daha az teması mümkün kılan, çalışan sağlığını ve güvenliğini sağlayan uzaktan online çalışma seçeneklerini tercih ederek koronavirüsün zararlarından korunmaya çalışıyor. Bu süreçte de home office, yani evden çalışanlar için toplantı yönetimini kolaylaştıracak online toplantı araçları çok daha popüler bir hale geldi. Salgın devam ederken iş hayatında kullanılabilecek, herkes için kolayca erişimi olan dijital araçlardan örnekler verelim:
- Zoom
Zoom için şu an kullanılmakta olan en popüler toplantı aracı demek yanlış olmaz. Bulut iletişimi kullanarak online konuşma ve görsel konferans hizmeti sunan bir uygulama olan Zoom, oldukça işlevsel olan yapısından dolayı iş dünyasında en çok kullanılan uygulama.
- Skype
Önceden beri çokça kullanılan bir uygulama olan Skype ise 10 kişiye kadar anlık mesajlaşma, video mesajlaşma, grup ekran paylaşımı gibi özellikleri içinde barındırıyor. Kaliteli bir alt yapıya sahip olan uygulama HD ekran paylaşmana ek olarak 300 MB’a kadar dosya paylaşımı sağlıyor ve toplantı kayıtlarını 30 gün boyunca saklıyor.
- Google Meet
Video konferans aracı olarak öne çıkan Google Meet uygulamasında isteyen kullanıcılar akıllı telefonları üzerinden de görüşme yapabiliyorlar. Anlık olarak 250 katılımcıya kadar destekleyebilen uygulamada canlı yayınlara da 100.000 kişiye kadar izleyici katılabiliyor.
- Join Me
Join.me uygulamasında kolay bir şekilde grup konuşmaları sağlanabiliyor, ekran paylaşma özelliğine de ek olarak 3 ile 10 kişi aynı anda katılım yapabiliyor. Uygulama 3 katılımcıya kadar ücretsiz ancak daha fazla kullanıcıyı dahil etmek isterseniz aylık en az 10 dolar ödemek gerekiyor.
- Cisco Webex
Anlık olarak 25 katılımcıyla görüntülü konuşma imkanı sağlayan bu uygulama birçok popüler toplantı yönetim aracıyla da uyumlu olarak çalışmakta. 5GB’lık bulut tabanlı saklama alanı sağlayabiliyor.
- Fuzebox
FuzeBox 12 HD video konferansı ve 125 katılımcıyı destekleyen bir alt yapıya sahip olduğu için büyük seminer ve toplantılar için tercih edilebilir bir uygulamadır. 60 gün boyunca ücretsiz olan bu uygulamanın pro ücreti ayda 8 dolardır.
- Blue Jeans
Microsoft Teams, Workplace by Facebook, Office 365, Google Takvim, Slack, Trello gibi birçok yazılımla uyumlu olan ve modern iş alanları toplantı platformu sloganı ile ön plana çıkmış olan BlueJeans, HD kalitede video ve yüksek kaliteli ses ve arka plandaki sesleri kesen sistemi ile aynı anda 100 katılımcıya kadar destek sağlayabiliyor. Aylık 9,99 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor.
- GotoMeeting
Yüksek katılımcı sağlayarak sorunsuz bir iletişim vaat eden bir uygulama. HD Faces özelliği sayesinde 6 farklı video akışını aynı anda ekranda görebilme imkanı sağlıyor. Masaüstü ve mobil kullanılabilen uygulama 25 katılımcıya kadar aylık 49 dolar ve 100 katılımcıya kadar ise aylık 69 dolar.